Tårtkalas hos farmor...

Då var det hennes tur att fylla 65år, många samlades i hennes gigantiska boning för att äta och dricka gott . Nu ska jag för första gången bjuda på lite bilder ur mitt privatliv... Jag finns givetvis inte med på någon utav bilderna eftersom jag är anonym tills vidare.

M

Ingen gör det med samma stil och finess som Janne, en klockren... ja bilden får tala för sig själv.  Min kusin och hans flickvän skrattade högt åt Annikas skaklek... Alla vet väl vad skakleken är?  Vi hade inte en lika snabb paparazzikamera till hands som Janne, men vi fick med en bra bild på johan när han demonstrerar skakleken...    Min sambo ser alltid lika busig ut... Visst är hon söt? 


Några moves

Här kommer en rad tips på några moves inför nattens alkodans på klubben... Glöm inte att du bör vara rejält packad för att kunna försvara en del moves imorgon när du har 12 olästa pinsama sms som väntar...

M

Ta seden dit man kommer

Det gäller att följa modet och ta seden din man kommer, man vill ju inte sticka ut. Killen på bilden är en lokal modeikon och har godkänt publisering av bilden. Han har bott i många länder och på så sätt kombinerat influenser från världens alla hörn, resultaten talar för sig själv. världsklass!!M


Lite fakta om mig och mina vanor

TEKNIK
- Mobiltelefon: Sony Ericsson
- TV: Samsung Plasma
- Dator: Min fina laptop
- Mp3-spelare: Ipod
- Dammsugare: Va?


MAT OCH DRYCK
- Mineralvatten: Sodastream Penguin
- Vin: Champagne eller Bag in box - vitt
- Bröd: Nej tack
- Choklad: Väldigt sällan
- Te: Vad är det för fel på folk som dricker te?

HEMMA
- Säng: Hästens Continental dubbel
- Lakan: IKEA
- Porslin: IKEA
- Soffa: IKEA
- Ljuslyktor/hållare: Överallt

FÄRDMEDEL
- Bil: BMW 330i M-sport limo  
- Flygbolag: Vid behov
- Taxibolag: Vid behov
- Cykel: Haha... knappast
- Annat: Tåg

MEDIA
- Magasin: Legatus Mensae, Guns and Ammo, mm
- TV-kanal: Kanal 5 och Discovery
- Dagstidning: Aftonbladet och Expressen
- Radiokanal: P3 och Rix
- Sajt: Vad vore livet utan Google?


Ibland är livet bara skönt...

Kände mig lite krasslig och gick igenom gamla fotomappar på datorn... Hittade en bild som gav mig ett skönt minne från i sommras. Mitt på dagen när grannarna var på jobbet så satte vi oss och drack några glas Champagne och bara njöt av livet för en stund. Mitt i veckan, mitt på dagen, mitt ibland vänner. Att vädret var perfekt gjorde inte dagen sämre... Ibland är livet bara skönt.

 

M


räntefri avbetalning på långsiktig avrättning.

Är det rimligt att offra livet för den goda cigarettens skull?

Jo det är sant, rökning dödar och det är inget som tobaksindustrin döljer för konsumenterna. Det står klart och tydligt på alla svensksålda cigarettpaket idag att rökning dödar, och jag utgår ifrån att alla känner till minst en dödlig sjukdom som kan härledas till rökning. Om du var 15år och blev erbjuden en livstids avbetalningsplan för din egen avrättning skulle du ta den då? Det gäller ju bara 1,1 Mkr som betalas på 60år, och har du tur så kan du komma undan något billigare med en för tidig död.  


Tobaksindustrin gör enligt tobaksfakta.org ca 170 Miljarder dollar i vinst per år, men hur många i tobaksindustrin tror så mycket på sin egen produkt att de själva brukar den? Nästan ingen som arbetar inom tobaksindustrin röker själva och det är ingen slump, alla vet ju att rökning dödar. 4700 giftiga ämnen i en härlig cocktail redo att säljas in som en livsstil till dig som konsument.


Enligt realtid.se så är 44 procent av alla rökare i USA diagnostiserade med någon form av psykisk sjukdom, en psykiskt sjuk person röker även mer än en mentalt frisk person skrivs det i Journal of the American Medical Association (JAMA). Det handlar ofta om svåra depressioner, psykoser och Schizofreni.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt människors oförstånd, hur kan man välja att fortsätta med rökningen om man en gång var dum nog att börja? Vi väger nackdelarna mot fördelarna så att inte alla rökare som läser det här tror att jag på någon sätt är negativt inställd till rökning.


Nackdelarna är: Att det är dyrt att röka, det är också väldigt ute med rökning idag. Du luktar illa och är oftare sjuk än ickerökare, vilket resulterar i fler sjukdagar. Alla dödliga sjukdomar måste givetvis räknas in som en negativ effekt av rökning, men även andra sjukdomar som inte leder till döden är tråkiga. Men vi håller oss till fakta och det är bevisat att minst 7500 personer per år dör i Sverige till följd av rökning, varav 500 personer dör pga. passiv rökning. Är det rätt att ta livet av andra?   


Men ingen vill väl vara tandlös, dödsjuk och andas genom en slang i onödan så därför räknar vi även ihop fördelarna med rökning. Något positivt måste det väl ändå finnas? 


Fördelarna är: Att du får vistas ute oftare eftersom rökning inte är speciellt accepterat inomhus längre, varken i hemmet eller på restaurangen där det numer råder rökförbud. Du får lära sig ny vardagsteknik eftersom det allt oftare krävs att man beställer ett paket cigaretter i en maskin som ger dig en lapp, lappen ger du till kassörskan när du betalar. Men några cigaretter har du inte fått än, nu måste du hämta paketet med hjälp av lappen du fick i kassan och bemästra maskin nummer två där du slutligen får ditt paket i handen. Vissa påstår att det är lugnande, gott och att de negativa effekterna är överdrivna. Jag får känslan av att dessa argument är dödsryck i kampen för rökarens rättigheter i samhället.


Jag kan ärligt säga att jag inte hittar några fördelar med rökning överhuvudtaget, vi vet för mycket om de negativa effekterna kring tobak för att det skall kunna vara försvarbart att röka idag. Vi lever på 2000-talet och har tillgång till alla fakta vi behöver för att förstå hur illa det är med rökning. Alla som röker har någon gång tänkt tanken, men få tar steget.


Helt ärligt, är det rimligt att offra livet för den goda cigarettens skull?


mitt tangentbord

Jag har ett tangentbord som är så snyggt att jag gärna delar med mig... M

fröken osäker

Jag satt på Mc Donalds imorse och åt frukost med min lillbror när det kom in en kille runt 18år i rosa tuppkam, cammobyxor och Ultima Thule- tröja kombinerat med ett par NIKE Air Max. Det roliga var att han verkligen trodde att han var gatans skräck när han kollade på oss, men han hade så fel. Anledningen till att vi båda stannade upp mitt i tuggan var att vi båda funderade på hur han överlevt hela vägen från bilen och in, ingen kan gå klädd så där utan att få ALLA sorters problem. Om en polisbil fick syn på honom så skulle han helt klart passa in på vilken beskrivning som hellst. Om en hiphoppare fick syn på honom så rök nog dojjorna efter en lång kapplöpning. Om en rasist fick syn på honom så hade skorna och frisyren ställt till det för honom och han hade troligtvis fått ett akut lekage i näsan där också. Ev. att en punkare orkade med honom om han lovade att bjuda på 200öl och bara vara tyst, men tillslut fick han säkert nog och använde hans tröja som toapapper iaf. Jag vet att alla inte kan rå för hur dom ser ut, men det måste väl ändå finnas gränser? Har absolut inget emot hur folk klär sig, men jag har lite svårt för rädda och osäkra människor som bara spelar hårda och tuffa...

M       


En najs grej

Reg.plåtarna på den här bilen talar för sig själva... Tog bilderna sent på natten med mobilen men jag var tvungen, ingen hade trott mig om jag berättat det utan bildbevis. 


sömnlös

Gjorde ett tappert försök att lägga mig tidigt... somnade strax innan tio men vaknade 00:51. Drömmer mest mardrömmar nu och det känns högst olustigt eftersom de flesta är relativt verkliga. Jag vet inte om det är möjligt att tyda drömmar, ingen har väl bevisat att det går rent vetenskapligt? inte vad jag vet iaf... Men jag kan ändå inte ge fan i att analysera. Vad är det som får mig att tänka si eller så? Varför händer just det i drömmen? Varför drömmer jag om personer som jag bara har mött som hastigast, men jag följer ändå deras liv i drömmen som om kände dom väl? Det finns många luddiga frågor men inga tydliga svar... 

M

atombomben...

Alla vet vad en atombomb är eller? Visst gör du det... och du vet säkert också att det är många länder som har atombomber. Men vet du vad en detonation av en sådan innebär? Jag tycker att det är sorgligt att det överhuvudtaget existerar atombomber och att vi bedriver krig över småsaker här i världen. Med ett någorlunda bra samarbete mellan länderna som hamstrar atombomber så har man raderat ut allt liv på jorden på mindre än 30min. Det får väl ändå anses vara relativt läskigt? Det skulle kunna hända på riktigt eftersom det ända som skyddar oss från den sortens undergång är att vi "litar" på att ingen vill använda sina... Bullshit! Om ett land skjuter av en så kommer det beskjutna landet att försvara sig med en om dom har en!  Allt handlar om att vi hoppas på att ingen makthavare har en dålig dag och vill ta i med hårdhandskarna. Jag tror att om man beväpnar sig med en kniv för att man är rädd så är risken maximal att den kommer att användas vid ett ev. bråk. Samma gäller atombomben! 

 Jag hoppas att jag får dö av ålderdom i fred...

M

jävla fans

Ok, jag ska inte stänga bloggen. Det tog en liten stund att fundera lite kring vad som var vettigt och inte, men jag kom fram till att jag ville ha ventilen öppen. Jag vet inte varför ni bloggar, men jag gör det för att få ut mina tanker och därmed släppa dom och gå vidare. En del av er bloggar i drömmen om att få bli lika stora som blondinbella, en del av er kanske gör det för att det är coolt att kunna säga att man har en blogg, vad vet jag. Kan ingen bara starta blondinballe.se och göra en parodi på modebloggarnas modeblogg no1? Är det inte lite roligt att människor sitter som zombies och följer modebloggar bara för att få vara lite avundsjuk en kvart eller två över en annan människas liv? Eller tror ni att det är kompisarna som sitter och läser? Vad gjorde hon igår när hon inte svarade i mobilen? Hon kanske var i Dubai och köpte en diamant för att sedan mellanlanda i Spanien eftersom färskpressad juice är så mycket godare där än i Sverige. Men skitsamma vad som skrivs, det skrivs bara för att folk ska gå på konceptet. Är man avundsjuk, stalker eller olyckligt kär så följer man bloggen... Nä, jag hatar idoler också! Eller mer att det finns fans till idoler, skärp er! Gör nåt kreativt själva ist. Jag kan givetvis tycka att en skådis är bra eller att en artist är duktig, men jag kan fan inte dyrka människan som om det vore gud eller nåt! Jag tror inte på själva grejen att leva i en paralell dröm hand i hand med verkligheten... Jag tror på mitt eget skapande och om andra gillar det så är det självklart kul, men jag kommer aldrig att vilja bli en idol. För det skulle innebära fans och fans var ju inte min påse med te eller hur?"Gör vad du fan du vill, bara du gör det med stil..."

M


stänga bloggen...

jag funderar på att stänga bloggen...

M

telefon

Hade ett samtal med min mamma på telefon idag, vi diskuterade studier och vikten av bra betyg.

så här lät  en liten del av det:

ma. känner du dig motiverad till att plugga då?

m. Jo jag tror på mig själv och det känns bra att veta att jag har alla möjligheter i världen att bli vad jag vill.

ma. Du menar att du har högt IQ då eller?

m. nja inte bara men det måste väl ge mig lite fördelar tycker jag.

ma. Det är nästan bara människor med asberger som har högt IQ.

m. va?

ma. missförstå mig rätt nu, högt IQ betyder inte ett skit när det gäller att vara smart.

m. hur tänker du då? att jag är dum eller?

ma. nä men varken jag eller pappa är med i mensa... Men dina lärare har alltid sagt att du är smart, och mormor med. IQ-testen klarar man galant bara man har bra syn så man ser mönstren, det räcker för att få bra resultat.

m. men jag har ju haft glasögon som barn och är knappast felfri nu heller, hur går det ihop?

Vet inte var jag vill komma men känner lite jante-vibbar här...

M

ika i rutan

Jag skyller allt på ika! Hon måste vara orsaken till alla 80-talisters konstiga tankar och skeva beteenden... Om någon undrar varför du gör si eller så då kan du ju alltid skylla på Ika, hur fan fick man sända nåt dylikt? Var det inte någon på SVT som ens misstänkte att hon knarkade?
M

ICA gör roligaste reklamfilmerna!

Hittar ni någon roligare reklamfilm så skiter jag i vilket, Ulf får gärna bli stadsminister för min del?
M

state of the art

Jag har respekt för människor som är bra på det dom gör... vad menar jag med det då? en del människor är så bra på det dom gör att det nästan blir till magi. Så länge man är bra på det man gör så ska man stå för det och skita i jantelagen! jag vill visa människor som jag tycker är "state of the art" på sitt område och som påverkar mig med det dom gör.. Så först ut är Tiesto, en unik DJ från Holland med en magisk förmåga att vända plattor och bjuda på fantastiska uppträdanden! Se hur han njuter av publikens reaktioner sammtidiga som han mixar in live-artister i musiken! Jag var och såg honom med några vänner och jag kan bara säga: Magiskt! 
M

Pause i tankefabriken...

Fan vad seg jag har vart dom senaste dagarna... upptagen med så många tankar att jag inte vet vart jag ska börja. Jag kan få så ibland, många tankar på kort tid. Målningen fick ligga på is under gårdagen men ska fixas till under kvällen, min sambo har tydligen dyra planer för inredningen i garderoben så om någon känner till ett extraknäck med bra betalt så är det bara att höra av sig, jag kommer behöva det...

M

ursäkta röran vi bygger om...

Jag spenderar dagen i våran gigantiska garderob... den ska målas om och piffas upp lite. Vi har ju ett rum över så varför inte bygga om det till en garderob tänkte vi, lillebror bjöd på färg men sa att han vägrade att måla på minst 6mån. Jag har maskerat och målat fondväggen... får säkert hålla på hela natten. Men jag hoppas på ett bra resultat...M


min kärlek till dig...

Min kärlek till dig kan inte beskrivas med ord, men jag skriver ändå. Minst en gång om dagen träffas vi du och jag trots att jag har en flickvän, du är alltid lika vacker. När jag ser dig blir jag både glad och varm i hela kroppen, allt känns genast bättre när du finns hos mig. När jag är på dåligt humör så finns du där för mig, jag kan alltid räkna med dig och det känns skönt, du är lojal. Att du fick en sån funktion i mitt liv kom lite plötsligt för oss båda det vet jag, vi hade ju setts så många gånger tidigare, men aldrig så här. Att jag inte lagt märke till dig tidigare, måste vart blind... Vi började försiktigt med att träffas ibland för att sedan ses dagligen, och om fick jag bestämma ville jag nog ha dig hos mig jämt. Jag kan fästa blicken på dig bara för att få njuta av ditt utseende samtidigt som jag håller dig i handen, vilken skönhet, vilken passform, ge mig mer... Vi ses på de mest konstiga ställen nu för tiden, på krogen, på gymmet, i bilen och på en hel rad andra lustiga ställen. Men när vi dricker vodka ihop släpper vi alla spärrar, vi står på dansgolvet och jag vet att det är du som får mig att vilja dansa, du smakar så gott mot mina läppar... Har testat många andra som utgett sig för att vara som du, men ingen är som du, min älskade RedBull...M

äntligen hemma

Ja vad kan man säga? Jag befinner mig i ett zombie-stadie och vet inte om jag ska skratta eller gråta... Jag är så trött att jag inte ens orkar stänga av datan, det är fan riktigt illa. jag ska glida ner i sängen och bara drömma mig bort. Jag kom precis hem och jag frågade mig själv i hallspegeln, är du helt sjuk i huvet som inte sover när man ska sova? Ja svarade hallspegeln och nickade, men nu går jag och lägger mig innan jag får hallisar på riktigt ! Gonatt!!

M

upprop i skolan

All in! Nu har jag spenderat dagen på upprop... Jag jobbar redan heltid och nu ska jag plugga på distans också, kan det bli bättre? Börjar lite lätt med två ämnen och om det går bra så dubblar jag nästa år. Inget kommer gratis här i livet så det är bara att välja vart man ska börja, vilket hörn som behöver städas. Jag förväntar mig inte att det ska vara lätt, men jag förväntar mig bra betyg! En person sa till mig en gång, "Allt under MVG är ett misslyckande eftersom betygsättingen startar i den ändan" Visst är det smart tänkt? ställ inga dumma frågor, le och se glad ut, gör uppgifterna så som läraren förväntat sig, lär det du ska och lär dig det du läser så borde det gå bra eller? 


beslutsångest

Om ni trodde Joakim Von Anka var snål så har ni inte träffat mig... En livs levande snåljåp. Jag gick in i en skobutik i dag eftersom alla mina skor är inne på sista versen. Jag tänkte köpa mig ett par som jag verkligen känner för den här gången och inte bara ta ett par som är sådär, men vad händer? Jag fick beslutsångest, fast jag hittade ett par fina skor som bara bad om att få stå i min hall! Priset störde mig inte det minsta, det var det faktumet att jag kanske kunde ha mina andra skor ett tag till... Fan också tänkte jag! Jag måste kosta på mig ett par skor... så det är bara dra kortet sen är det över, men det gick inte så bra. Jag tog ett kort med mobilen och MMSade mitt smakråd, inväntade min flickvän som lovade att kolla på dom i butiken och det var grönt ljus, dom vart godkända av modepolisen, ändå kunde jag inte bara ta dom! Va fan är det för fel på mig? Jag kan dra på mig krognotor, impulsköpa plasma och tom köpa en bil som kostar som en mindre villa utan att känna ångest, men jag kan inte köpa ett par jävla skor utan att jag ska tveka och vela fram och tillbaka, skandal! Personalen kom och frågade hur det gick för mig när jag satt och studerade linjerna på tre olika skor i 20min på en provpall. Jag svarade att jag har svårt att betämma mig och då började hon visa skor som lika intressanta för mig som sand för en arab i öknen... Jag ville ju ha dom vita låga sommarskorna! Det är ju ändå snart vinter så givetvis köpte jag skorna.M


Bara rent krig...

Jag såg den här videon och tänkte på robotarnas rörelsemönster, läskigt att en del rörelser är som en människas! Vad är skillnaden mellan fyra små synkroniserade robotar som dansar och 4000 synkroniserade fullsize robotar med automatvapen? Då kan man programera dom för jakt och släppa inte dom i krigshärjade områden och kriga åt det land som har råd med en digital arme. Ingen mat, ingen sömn och inga våldtäkter på kvinnor och barn... Bara rent krig. 
M

klona mig!

Äntligen är det total tystnad och jag kan slappna av, bara jag och datorn... Jag befinner mig i ett mentalt lugn och det är så skönt. Inte stressad, inte trött, inte pigg, inte arg, bara helt lugn. Jag börjar plugga snart och har upprop på fredag, känner mig inte speciellt motiverad men jag måste ju göra någonting kreativt förutom att jobba. Jag behöver studierna för att känna mig nyttig, det känns som jag gör nåt bra då. Jag önskar att jag la ner lite mer energi på skolan när jag gick på gymnasiet, men jag gillade allt annat förutom plugget på den tiden. Då var det ju kamsportskarriären och flickvännen som gällde! Jag skulle vilja göra en klon av mig själv och ge mig allt som jag behövde för att bli den ultimata plugghästen, jag skulle hålla mig själv borta från det som gjorde mig ont och jag skulle gotta mig i det som var nyttigt för mig. Jag vet ju bäst vad jag behöver och jag ligger då 27år framför min klon i erfarenhet om just mig. Så jag vet åxå vilka minor jag klivit på och vilka situationer som utvecklat mig till den jag är idag. en mix av dom båda borde vara en lämplig väg att vandra. En klon skulle givetvis innebära två indentiska DNA-strukturer och därmed kommer min klon att få samma hälsoproblem som jag, samma humör som jag, samma utseende som jag och samma IQ förutsatt att uppväxtmiljön är lika eller bättre än min. Vetefan om jag inte skulle ta och ringa den där galna kinesen som jag läste om häromdagen, han som klonade superkossor för att sedan sälja mjölken. Om min klon uppfinner vaccinet mot HIV/Aids kan jag då ta åt mig äran? Fast det å andra sidan tror jag redan finns...M

total blockering!

Hemma som hastigast för att duscha och göra mig redo för nästa uppdrag... Jag har för första gången på väldig länge kommit in i en fas där jag inte längre kan fokusera på nånting annat än mina uppdrag, det är omöjligt att tänka eller analysera en enda tanke som inte har med kvällen att göra... Men när jag kommer hem ska jag berätta nåt kul som hänt under kvällen =) 

M

humor

Fan vad jag gillar humor som har ett allvarligt budskap... Chris Rock förklarar skillnaden mellan lagliga och olagliga droger och hur regeringen i samarbete med bolagen försöker tvinga på oss medicin som vi inte behöver...
Chris Rock lyder inte, han tänker själv... 


läggdags i bloggfabriken...

Efter en ganska lugn kväll så är det läggdags, jag vet att det är relativt tidigt för att vara jag. Men även jag blir trött mellan varven... jag har en lång dag framför mig med många möten, då gäller det att vara utvilad eller hur? Jag har en förmåga att vara väldigt produktiv och metodisk under stress, men det är nog ett släktdrag skulle jag tro. Varje gång som jag går och lägger mig så tänker jag för mig själv innan jag somnar, i morgon kommer jag att samla på mig nya erfarenheter, jag kommer att få minst en aha-upplevelse och jag kommer även att ställa minst ett gäng retoriska frågor. Jag hinner inte långt i tankarna innan john blund möter upp mig för att sedan vakna upp till en ny dag, en ny dag i bloggfabriken.

M  


Mac eller PC?

Vilken är bäst Mac eller PC? Jag använder PC eftersom jag inte provat en Mac. Men en Ipod har jag =)
Videon är ganska kul tycker jag även om den inte kommer att ligga till grund för mina framtida val...

M

hämnden är ljuv!

Jaha, en lång dag på jobbet gav mig bara huvudvärk... Jag funderar lite kring maktmissbruk och alla satnas P-vakter! När jag står där på gräsmattan i en av stadens miljarder parker så kommer han, den jävligaste P-vakten i norra europa... Jag ser på hans leende och gångstil att han ska jävlas med killen som parkerat sin provokativt glänsande BMW av dyrare modell i fel färdriktning! Jag gick med rask takt rakt emot bilen som i det här fallet råkar vara en av mina bilar... Nu jävlar ska han få höra gubbjäveln tänkte jag men insåg att det säkert kommer att kosta mig en slant per rad, men det kan det vara värt! Vakten såg lite förvånad ut av min framfart och slog ihop ett plus ett när han insåg att det var jag som var ansvarig för ett 300kvm stort tält placerad mitt i parken... Nu var han inte så sugen på att ge mig böter längre, eftersom han bodde i en lägenhet intill parken så var han mer intresserad av vad jag tänkt hitta på där. Kommer det där att låta? undrade han. jag ville svara: Nä 25,000 watt ljud, lasrar, rökmaskiner och House-musik kommer att passera helt ljudlöst under kvällen/natten så sov gott gubbjävel... men jag var trevlig och skakade hand när jag presenterade vem jag var och varför jag valt just den platsen... Han sa: Det kommer att vara många boende som kommer sätta sig på tvären. Jag insåg att det han är en av dom som kommer att klaga mest, då ringer min mobil, det var en kollega som meddelade att han hyrt in securitas som nattvakter för att se efter tältet när ingen är där. Jag går sedan till min bil och ställer den till rätta. På den korta tiden så hade vakten precis fått veta att just han skulle se efter tältet natten mellan onsdag/torsdag och frågade mig vilken tid festen slutade... 1 - 0 till rättvisan tänkte jag och flinade... Nu ska han inte bara sitta och sura över allt oväsen, han ska vakta resterna efter festen åt oss, hämnden är ljuv! =)

Landade vi ens på månen?

Jag satt och googlade som vanligt när jag helt plötsligt kom att tänka på månlandningen 1969... Om det var så att vi aldrig landade på månen hur ska vi då kunna lita på någonting alls i framtiden? Är vi lurade av NASA att USA planterade en flagga på månen 1969? Gick inte Neil Armstrong på månen? Hm... har spenderat dom senaste timmarna framför både Youtube och Google och jag måste säga att jag börjar tvivla lite på månlandningen, teorierna om en fejkad månlandning är så logiska att det känns som sanningar. Jo jag vet att man inte ska tro på allt man ser och läser, och just därför kan vi blivit totalt blåsta! Alla ville tro att det var på riktigt, och man ser vad man vill se eller hur?M

hur gjorde han!

Nä jag fattar inte... hur kunde man rita den första kartan? Det borde vart en karta med samma precision som en fyraåring ritar bilar! jag tänker så här... Killen står på en strand med en fjäderpenna och en ark papper, ska han då gissa hur långt han rest med båten för att rita avståndet mellan världens alla öar, ska han gissa hur öns konturer ser ut efter horisonten när han bara ser stranden han står på, hur visste han att Italien var formad som en stövel? Hur fick han ut alla sjöar på rätt plats? Äh, jag fattar inte. Men sen vet vi ju också att formen på jordklotet har ändrats lite med åren... först var jorden platt och det sista jag hörde var att den fortfarande var rund, och DET var ju en ganska viktig detalj som den första killen glömde att kolla upp... Men men, avstånd har ju ändrats och världsdelarnas konturer är ju lite annorlunda. Men sen så måste det ha kommit en tredje kille och hjälpt den andra med att rita ut alla sjöar och inte minst alla landsgränser som idag bara är 198st! så hur visste HAN hur i helvete dom gick? Det är just formen av konturerna som stör mig mest! vore det inte lättare med raka linjer när man sätter upp gränser? Typ, härifrån till bergstoppen är gränsen och inte nån jävla kringelkrok som ser ut som en hej kom och hjälp mig-linje som papphammar kladdat dit på fyllan... enkelt, men så svårt att få grepp om. Det vore kul om jag fick lite hjälp här! någon måste ju ändå ha nån vettig idé eller hur?jag hittade ingen bättre, men ni fattar vad jag menar eller hur?

M


förändringen...

Då var det dags att börja jobba efter semestern igen... Jag känner mig laddad och har haft bra med tid åt till att fundera kring förbättringar på jobbet. För visst är det väl så att man ständigt vill förbättra och effektivisera? jag är sån iaf... Jag har som de flesta andra varit slarvig med gymmet under semestern, men ser fram emot att gå dit och träna vidare där jag slutade för knappt två veckor sedan. Det som jag ser fram emot mest just idag är att se hur mycket mina kollegor förändrats under semestern, för folk förändras ständigt och jag tror att några av mina kollegor satsar hårt på ett identitetsbyte! Vi kan kalla det så när man inte längre vill göra en liten förändring i sitt liv, man vill byta ut det helt!

M

Äntligen!

Det är för bra för att vara sant! nu sitter jag vid mitt eget köksbord och skriver... jag är äntligen hemma! jag kunde inte skriva ett enda inlägg på hela tiden jag var borta... jag hade ju ingen som vill bjuda på ett tillgängligt trådlöst nätverk någonstans! men det har jag här hemma... Så nu ska jag jobba så hårt jag kan för att bjuda på mina tankar så ofta som möjligt! och ett stort tack till dig som heter "D-link wireless" hemma på min gata i stan, men snälla sluta ladda hem så mycket skit! Jag kan nu helt fritt välja arbetsplats efter humör... blir det soffan? sängen? gräsmattan? eller muggen idag? skitsamma jag känner mig fri. Men jag hatar när det blir dåligt väder för vet ni vad som händer då? Dom rycker pluggen till modemet! så jag får trassla ut min gamla nätverkskabel som räcker nio varv runt kvarteret och jävlas med det i en halvtimme innan jag är online igen... 

M


Stress...

Måste spara tid, för det är ju det allting handlar om eller hur? Jag sitter i bilen på väg hem efter min weekend på resande fot, med laptoppen i knäet och allt har gått bra så här långt, E4an är lika spännande som vanligt i 150km/h... Så vad har jag kommit fram till under den här resan då? Jo att alla lever i sin egen verklighet, det är ju det som händer runt omkring dig som är din verklighet. Om du föddes döv så kommer många att tänka på hur jobbigt det måste vara att vara döv eller hur? Men sanningen är ju den att du inte vet någonting annat eftersom det är din vardag... Det exemplet gäller det mesta som, samhällsskikt, handikapp, livsstil och uppfostran! Men att spara tid är superviktigt för många och vi människor blir bara mer och mer stressade... Om du står och tittar ner efter en micropizza i frysdisken så väljer du troligtvis den som tar 3min att tillaga ist för den som tar 4min och så är det med allt! Snabbmat, drop in-frisörer, drive in-service på bilen och fortkörningar! Hur fan ska det sluta när vi bara kan leverera snabbare tider men skiter helt i kvalitet? Jag hade en gång i tiden en riktigt skön klocka och det var många som påpekade hur läcker den var, idag har jag ingen klocka runt armen längre. Nä det är inte för att jag inte har råd, för det har jag, men jag anser inte att jag måste hänga 10000kr stress runt handleden! Jag vill inte bli ett sönderstressat kolli innan jag fyllt trettio... Jag har klockor överallt ändå, på mobilen, på den jättelika färddatordisplayen i bilen, micron etc. Det känns så bra utan den där jävla stressfaktorn på armen och jag mår toppen ändå!      


The God Theory...

Jag försöker bilda min egen uppfattning... Vad tror ni är meningen med livet?

M

Modern camping...

Då var det dags för den mest sociala helgen på hela året för min del... Gävle Cityfest. Nä det är inte själva festen jag syftar på, det är allt runtomkring. Min sambo har nästan hela sin familj där, så givetvis ska det ätas middag, sovas över, ätas frukost och allt som hör till. Jag kan vara ärlig och medge att jag behöver den sociala träningen, inte för att jag på något sätt är en osocial kille annars, nej nej. Det är bara det att jag har svårt för att vara hemifrån om jag inte bor på hotell... jag vill ha min egen ytterdörr, min egen toa och min egna sköna säng! Sa jag WiFi? Jag är en kille som har rutiner för att klara av uppvaknandet, jag menar inte kaffe och cigg för jag varken röker eller dricker kaffe, jag menar att nu måste jag göra mig i ordning och sen äta frukost och då blir det fel! Eller ska jag hälsa på svärfar i boxers och morgonfrilla? Nä det går bara inte... På Söndag ska jag vidare till Värmdö för att närvara vid ett dop, och det sker helt utan mellanlandning! Hur ska jag hinna med allt! jag måste ju hinna blogga även om schemat är fullt de närmaste tre dygnen! Det här måste vara någon form av modern camping... och jag är tydligen frivillig testpilot! Jag ska skriva så fort jag får en lucka, men jag är övertygad om det blir många sköna intryck under resan och att många tankar kommer väckas... Men jag vet också att jag offrar alla dessa mil av resande för att min sambo ska kunna köpa sina jävla langos på Cityfesten! hon har tydligen haft det som tradition hela livet!Vad kostar en Langosvagn? Det skulle fan löna sig i längden...

M
 

Kan inte hålla mig!

Det är några avundsjuka själar som hakat upp sig på min blogg och tycker att jag är provokativ och skrytig... Förlåt! jag menar inte att få er att må dåligt på något sätt, inte heller min mening att provocera er med min höga IQ, jag ska supa och bli riktigt korkad till helgen för er skull... Och bara för att jag kan, så kommer jag att dra bonuskortet i baren!M


Vad betyder Geni enligt Wikipedia?

Geni, person med extraordinär begåvning. Begreppet "geni" blev populärt under romantiken. Ett geni har en kombination av låg latent hämning och högt IQ. Kombinationen låg latent hämning utan högt IQ gör att man blir galen, därför lever geniet med risken att bli galen om han stressar för mycket eller är med om en personlig kris. Det kan till exempel utlösas om geniet tar droger, är med om en skilsmässa eller kritiseras för sitt arbete. Det musikaliska geniet Rachmaninov gick t.ex in i en djup kris och tvingades gå i terapi efter att ha fått dålig kritik efter uruppförandet av sin första symfoni. Hög latent hämning innebär att hjärnan filtrerar bort onödiga intryck. Högt IQ innebär att personen i fråga själv kan filtrera bort det. Ett geni har en IQ som överstiger ungefär 140 på konventionella test. Ett geni kan verka inom många olika områden t ex sport, musik m.m.

Alla dessa tester...

Jag minns hur nervös jag var i skolan så fort det var ett prov på gång, då var det dags och se hur smart jag har blivit sen förra provet tänkte jag och insåg att jag måste ta tag i mig skolgång om jag inte vill vara tvåa hela livet... För som i alla klasser så fanns det ju plugghästar, clowner och mobbade... Jag var inte plugghäst och jag hatade läxorna! I många fall lyckades jag överraskande bra på en del prov och anklagades direkt för fusk och proven ogiltigförklarades! Troligtvis för att jag aldrig gjorde läxorna, men vadå? jag hängde ju med på lektionerna så varför skulle jag...

 

Till alla er lärare som sa att jag var dum i huvudet! Släng fram IQ-testet så kör vi... förloraren bjuder på nya betyg!

M

Evigheten...

Jag vet inte riktigt vad som är värst, tanken på att en dag bli bortglömd eller tanken på att livet faktiskt kommer att ta slut? Jo så är det och det vet ju alla! men har du någonsin tänkt på hur det kommer att vara när ögonen sluts för sista gången? När allt bara blir svart och sinnerna försvinner i en otäck fart, först synen, sen lukten, smaken, känseln och sist men inte minst hörseln... Otäck tanke att en dag ligga naken på ett obduktionsbord med ryggen mot det kalla stålet, för att inte tala om de iskalla vintrarna under jorden. Bara jag och evigheten... för det är det som allt handlar om, att vara borta i en evighet. Om jag sa till dig att det finns 9miljarder stjärnor som vi vet om så skulle du säkert tro mig, men om jag berättade för dig att väggen som vi tittar på är nymålad så skulle du säkert känna efter om jag har rätt... samma sak gäller evigheten! begreppet evighet är så abstrakt för människan att det är omöjligt att förstå, och tur är väl det. För om du förstod innebörden i ett oändligt universum så skulle du säkert bil galen på riktigt...

M


Inga kommentarer...Kan han spela Schack också? Inga andra dolda talanger?

M

Dagens idiot...Kolla killens pokerface när han sitter där! hahaha


Tack Emelie...

Då var den äntligen klar... en helt ny och supernajs design som jag och Emelie kommit fram till över MSN ikväll... Hon visade sig vara en sjukt kreativ tjej bakom tangentbordet! Vi spånade lite på hur det skulle se ut och ett gäng förslag senare så låg den uppe, jag kan inte säga mycket mer än att jag gillar den stilrena designen... eller vad tycker ni? Tack Emelie...

M

Ultrarapid är så coolt...

Nu är jag tillbaks på ämnet konst och bilder igen... men nu är det Ultrarapid och videos som jag vill lyfta fram. Kolla hur snyggt det är med vattnet som hänger kvar i luften på ett nästan magiskt vis... Vackert!Som den där figuren i "Over the hedge" när han dricker energidryck och jorden stannar upp som en vinylskiva...

M

När tiden tar slut...

Eftersom man sover bort en tredjedel av sitt liv och jobbar bort en tredjedel till så har man ju bara en tredjedel kvar. Vad ska man göra med den då? Umgås med vänner och familj? Ägna sig åt olika nöjen? Nä en del väljer att prata jobb, tänka jobb eller varför inte bara svartjobba bort timmarna... Det måste vara ganska lätt att komma in tanken att identifiera sig med sin yrkesroll, att vara snickare, mekaniker, revisor, säljare mm som en heltidsimage liksom. Jag har turen att leva ett skönt liv på min fritid och behöver inte oroa mig för jobb, jag vill ju inte bli en av dom... Jag vill ha fler timmar på dygnet!

 

M


En kopp kaffe?Jag dricker inte ens kaffe men visst blir jag lite sugen allt... 

M

Jag är ju skiträdd för hästar!

Jag är en kreativ varelse som genom åren haft en hel del olika intressen, jag har lagt ner mycket tid på att avancera och utveckla samtliga... Som litet barn var det musik som gällde och mina föräldrar gav mig synthar, datorer och allt annat som behövdes för att mätta mitt skapande. Sen vart jag tonåring och började med kampsport och crossåkning och samma sak hände där, mina föräldrar såg till att jag hade en handfull crosshojar och dom stöttade mig så gott dom kunde, men ett gäng frakturer senare så tvingades jag sluta med båda innan jag fick en för tidig död... Nu har jag hållt på med vapen ett tag och funderar på att börja fotografera... mest för att få utlopp för min konstnärliga sida... Är det så här för alla? Byter man intressen genom hela livet? Kommer jag börja med hästhoppning? Jag hoppas inte det för jag är ju skiträdd för hästar! Jag tror att det är viktigt att satsa på det man tror på och det som gör en glad för stunden, det är ju ändå bara en hobby! Är man proffs så är det väl annorlunda... men det är inte jag, jag njuter bara för stunden och om JAG nu gillar jag att sortera skruvar i olika högar så gör jag det även om DU tycker att det ser tråkigt ut...

M

Det här är konst...Jag saknar ord... se och njut.

M

Avundsjuka...

Avundsjuka är både bra och dåligt eller hur? Det är dåligt eftersom den berömda svenska avundsjukan gör folk komplett galna vilket resulterar att folk gör vad som hällst för att förstöra för andra, och det finns inga omoraliska tillvägagångssätt, alla medel är tillåtna! Om jag köper ett fint hus så kan ni ge er fan på att nån avundsjuk knarkarjävel tömmer ett Painballgevär på husfasaden eller råkar backa in i bilen... Och sen har vi folket som snackar skit och sprider osanna rykten bara för att dom inte har något Paintballgevär och pajja mitt hus med! Men avundsjuka är inget som jag skulle vilja ta bort ur mitt liv, jag drivs av tanken att ha mer mer mer och då är avundjuka jävligt bra kan jag tala om... Jag vet många som är avundsjuka på mig och givetvis så är även jag avundsjuk på andra så det jämnar ut sig i slutändan... jag säger inte att jag går runt och känner avundsjuka så fort jag möter någon som har något som jag åxå vill ha, nej då inte alls. Jag unnar mer än gärna personen ifråga allt som han själv har skapat! Men jag tänker att en vacker dag är det min tur, min tur att nå mina mål...

M

Sköna bilder...

Jag gillar att ta bilder på saker... och visst bilderna är till salu.

M

Einstein...

Människan strävar ständigt efter att göra allt lite enklare och lite snabbare...Ni som inte förstår vad han menar, det gör inget, det är inte för er ändå...

M


Tack för det Televerket!

När jag vaknade bestämmde jag mig för att det här skulle bli en toppendag... Jag ville ligga extra länge i sängen för att sedan flytta över till soffan och glo på onödiga skitprogram i ett par timmar innan jag för omväxlingsskull tänkte laga mat hemma, jag äter alltid ute annars! Men jag gjorde misstaget att ha mobilen påslagen vilket resulterade i ett samtal med troligtvis den mest negativa människan vid liv just nu... När jag hade lyssnat en kvart på att livet var skit och att allt sög så var jag inte längre på så bra humör längre! Tack för det televerket!! Sen kom det ena samtalet efter det andra och ingen hade nåt bra att säga... Om jag ville vakna och må dåligt över allt negativt som händer världen så hade jag för helvete köpt en morgontidning!

M


Moment 22...

Moment 22 har liksom blivit någon sorts återkommande grej i mitt liv på senare tid, eller rättare sagt så kommer jag dit minst en gång om dagen... Det suger! Hoppas jag uppfinner moment 23, det innebär att man kan inte lyckas utan att ha misslyckats minst en jävla massa gånger...

M


Vad säger du?

Jag har ägnat en del tid till att titta lite på hur folk rör sig och hur folk pratar... visst det kan låta lite sjukt men vadå det är riktigt roligt att se en del människor på stan som har en fasad av ett eller annat slag och man kan verkligen se att dom är oroliga för att bli avslöjade! min favorit är folk som slutat gymnaiet och skaffat sig jobb eller studerar i Sthlm, dom ätervänder hen för att träffa familj och passar på att ta en fika med polarna... Vad är så jävla kul med det då? Jo Lyssna på hur dom pratar med andra! Klockren wannabe-stockholmare... man slitar lite extra på i, låter lite bättre än polarna och så är man ju givetvis världsvan och trivs med att vara tillbaks på landet för att koppla av... Åh jag dör av skratt inombords! Ge mig mer! Jag brukar köpa en dricka och sätta mig på en uteservering någonstans bara för att få höra hur folk talar till varann, det är fan bättre än TV...

M


RSS 2.0